Recensioner


Alla - 2013 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - Inget datum
 


”(…)Clas Yngström föddes, om inte med en silversked, så åtminstone med en Strata i munnen. (…)Och det är bara att konstatera att jag blir nockad (…) Det är renodlad blues spirituals från amerikanska södern och referenspunkten är ” O brother where art thou” (…) Yngström visar vilken makalös gitarrist han är i låtar som spänner från riktigt tidig blues fram till nutida traditionsbärare som Eric Bibb. (…)Foxdal sjunger med glödande intensitet och känsla, har femtielva oktaver brett register och väver på ett naturligt sätt in svensk kulning i vissa låtar. Deras uppenbara villkorslösa kärlek till den här musiken sveper med sig mig också (…) Vackert.”
Erik Süss, Arbetarbladet


”(…)En massa röd blueskärlek. (…)Bara att höra honom stämma sin tolvsträngare är en ren njutning. (…)och när de kommer igång kan inget stoppa dem. (…)Clas och Malin kan sin sak, förutom musikaliska själsgåvor visar de prov på dramatiska talanger.(…)”
Åsa Johansson, Falu Kuriren


”(…) Sångerskan Malin Foxdal och gitarristen Clas Yngström bjuder på sig med sådan värme och kunnande. De kompletterar varandra i uttryck (…)Musiken är blues ända inifrån och ut. (…)Detta lilla format av stor musik kan jag tveklöst rekommendera.”

Michael Müller, Producent Musik Gävleborg


”Brorslotten- en stark upplevelse i den gamla traditionen, på den nya vägen.
(...)Det når verkligen fram över scenkanten att Jon och Jonas är med i berättelsen i symbios med Malin som sångerska och engagerande berättare. Jonas och Jon framför musiken så njutbart, känsligt, lyhört och fint. Och Malin har en helt underbar röst som hon använder på ett så tonsäkert och rakt sätt, direkt inifrån sin egen känsla, utan minsta tendens att förställa sig.(...)”

Alf Tangnäs, Dalarnas Spelmansblad


”En sagolik historia om Falu gruva, signerad Malin Foxdal.
(…)Jon Holmén och Jonas Brandin levandegör historien med sin musik. (…)Malin Foxdal är en enastående berättare för sin ålder. Hon fascinerar med historierna om Bergsfrun, Jarvi och Kåre. Det är spännande men också informativt. (…)Foxdal sjunger med eftertryck. Hon visar sin musikalitet. Och hon bjuder på sig själv! (…)Hon vill ge en känslomässig upplevelse till publiken. Det lyckas hon verkligen med! (…)Det är en välgjord men annorlunda musikdramatisk föreställning.”

Roland Pettersson, Dala Demokraten


”(…) Foxdal säljer in historien på bred och ogenerad faludialekt, sensuellt skönsvängande (…) I sångstycken som den folkliga koralen Gryning eller hennes egen Bergsfruns sång är det ingen tvekan om att hon är en av landets mest intressanta folksångerskor. Raka rör och mullig ornamentering! (…) Holmén och Brandin sekonderar med den äran, utan att stå i vägen för själva berättelsen. Skir och tidstypisk opluggad folkgroove, samspelt och innerlig. Det mesta är trions eget verk. Bara det är värt en applåd. (…)
Reidar Sjödén, Falu Kuriren


”(…) När Malin Foxdal berättar och sjunger till Jonas Brandins och Jon Holméns beledsagning är det svårt att vara oberörd. Historien griper tag om sin lyssnare, Malins säkra men dämpade berättarstil fångar publiken. (…) Dess kraft borde räcka till att ta trion till spelställen långt utanför den gamla gruvans råmärken.(…) I varje fall är det en njutning att höra Malins lätt dalmålsfärgade berättande och hennes underbart välintonerade sång i närbild. Jons mandolakickar och Jonas utdragna stråk förstärker intrycket av en synnerligen genomarbetad föreställning. (…) Föreställningen börjar och slutar med en visa av Malin, en visa med omedelbar hitkänsla: I Falu stad. (…) Med hela föreställningen inspelad fungerar cd´n utmärkt för den som annars brukar lyssna på talböcker. Byt därför gärna ut favoritförfattarens senaste mot Brorslotten den passar lika bra i bilen som under stavgången. Som bonus på berättelsen finns en musik som kommer göra bilfärden eller promenaden till en stark upplevelse.”

Gunnar Ternhag, Dalarnas Spelmansblad


”(…)Med stor inlevelse och karisma bär Malin Foxdal ömsom på utpräglad faludialekt, ömsom med sång fram historien med hjälp av lyhört spel av Jon Holmén på mandola och Jonas Brandin på fiol.
Malin Foxdal, som även sjunger med folkrockbandet Electric Folk, är en mycket skicklig folksångare och hennes röst bär på en stark känsla.
Genom den vackert och skickligt uppbyggda berättelsen träder vi in i en förgången värld, där människa och väsen lever nära knutna till varandra. Men det är även en berättelse om godhet, kärlek, utanförskap, främlingsfientlighet och naturens krafter - som kanske inte alltid ska försöka övervinnas.”

Marie Ström, Ljusnan