Recensioner


Alla - 2008:
Jan - Feb - Mar - Apr - Maj - Jun - Jul - Aug - Sep - Okt - Nov - Dec
 

2008-05-06
"'Jag längtade' är det senaste tillskottet i den starka beviskedjan för påståendet att Sverige just nu har en uppsjö av eminenta vissångerskor. (…)Malin sjunger utsökt, rent, rytmiskt, med ypperlig artikulation och med en så uppbar vilja att förmedla det hon känner. Lägg till varierande bakgrunder med fina musiker och en god mixning så ser ni att det här är ett säkert kort."
Åke Grandell, Kuriren (Finland)

2008-04-11
”(…) hennes röst har en enorm bredd. Hon blandar suggestivt och effektfullt mörka klanger med ljusa i sina tolkningar av folkmusiken. (…) Den tungsinta svenska vämjelsen får ta plats och det är en förnöjelse att höra Pelle Lindströms munspel i titelspåret. Njut också av Göran Wennerbrandts solo i Den bortsålda – det kanske starkaste kortet på hela skivan. Men älska framförallt Malin Foxdals tonsäkerhet, röst och tonskiftningar. Hon når oanade höjder i en rad spår, och skivan höjer sig ytterligare genom en imponerande skara musiker. En fantastisk debut, som förhoppningsvis når långt utanför folkmusikleden.”
M.J. – KIM # 11

2008-03-13
”Ta det själsliga från den svenska folkmusiken och svep in det i stämningsfyllda sjok av verandafilosoferande och bluesiga tongångar - och resultatet blir Malin Foxdals otvungna debutplatta. (…)Malin Foxdals mjuka och trygga stämma i harmoni med det detaljerade ackompanjemanget skapar en genuint folklig klang, samtidigt som nya uttryck också får utrymme att leta sig in. Medmusiker som Leo Svensson på cello, Emma Reid på fiol och Esbjörn Hazelius på gitarr gör att Jag längtade blir till en stillsam och njutbar upplevelse.”
Lovisa Eriksson, Nya Wermlandstidningen. Betyg: 4 (av 5)

2008-03-11
”Hon har varit med ett tag, strålande sångerskan Malin Foxdal, men det här är skivdebut i eget namn. För den som gillar det folkmusikaliska spår som samtidigt omfamnar en traditionell sång från Äppelbo, Dan Anderssons skogssköna posei och en världsvan syn på instrumentering och arrangemang så är det här fina saker. Den ständigt närvarande strängaspelaren Esbjörn Hazelius, fiolspelaren Lisa Rydberg, gitarristen Göran Wennerbrant med flera gör detta till en helt njutbar produktion. (…)Spring och lyssna.”
Ulf Johansson, Göteborgs Posten. Betyg: 4 (av 5)

2008-02-29
”Det är sällan svensk folkmusik griper tag som här. I sällskap med amerikansk bluegrass och Malins utpräglade känsla för timing får det svenska visarvet nytt liv. Lyssna och rys - av glädje.”
Åsa Brolin, Femina 3/2008

2008-01-23
”Redan efter fem takter infinner sig lyckokänslan: här talar vi musik! (…) här finns folkmusikstilen med broderande koloratur. Men Malin Foxdal glider elegant vidare och snart nog är det bluesigt, munspelet dansar in och var är vi nu…kanske i Louisiana? De olika musikaliska landskapen passerar, medan vi, passagerarna på denna musikaliska road-movie ändå sitter stadigt, vi följer rösten och den bär rakt igenom. (…)Det känns lätt, glittrande, aldrig ansträngt när Malin Foxdal sjunger. Som om hon satt sig en stund i köket och lustsjungit. Ibland är det naket och utlämnande som i ”Hören alla” ibland meditativt vibrerande, men alltid avspänt, ledigt och därmed med en naturlig oslagbar skönhet. (…)”
Inger Alestig, Dagen

2008-01-03
”Malin Foxdal kommer vi att höra mycket av och länge. Titellåten (…)nitar mig direkt (…)När Pelle Lindström träder in med munspel efter några verser blir det som redan var så bra ännu bättre och så fortsätter det skivan igenom. (…)Det är hänförande och som debut alldeles märkvärdigt uppmuntrande, inspirerande och hoppfullt. (…)”
Bengt Söderhäll, Gefle Dagblad. Betyg: 5 (av 5)