Recensioner


Alla - 2013:
Jan - Feb - Mar - Apr - Maj - Jun - Jul - Aug - Sep - Okt - Nov - Dec
 

2013-08-28

”(…)Det är ett bra och genomarbetat album men som det så ofta kan bli kommer låtarna ännu bättre till sin rätt på en scen. Det känns som om de skrivits för att framföras inför en publik, inte stanna kvar i låtskrivarkammaren. Det är inga problem, vare sig för Malin Foxdal eller de musiker hon valt att spela med; tillsammans får de till en skimrande ljudbild dominerad av stränginstrument och, allra mest, Foxdals rena och starka, och ibland folkmusikornamenterade, stämma.(…)”


Dan Backman, Svenska Dagbladet

2013-08-28

"(...)Bluesen och countryn dröjer sig kvar på Lång väg hem, som är hennes första fullängdare med enkom egenskrivna låtar, men här mer subtilt. Hon rör sig lätt och ledigt i en genre som är vissång och stålsträngad country med en fernissa av pop. Det är enkla och balanserade låtar som bärs fram av Malins pipa. En skiva som leder hem."


Moa Fahlander, Dalarnas Tidningar

2013-08-21

”Ömsint och personligt

(...)Hennes ömsinta, känslonära sånger har sina uppenbara kvalitéer, i de småskaliga gesterna och den finlemmade rösten som ett mycket personligt uttrycksmedel.”(...)


Ulf Gustafsson, Uppsala Nya Tidning

2013-08-21

”(...)Malin Foxdals musik på nya albumet är drömsk och framför allt alla stränginstrument tar sig in vårt innersta. Sångerna är vackra, vemodiga och fyller mitt inre av bilder och känslor. (…)Musiken är väldigt behaglig men samtidigt oförutsägbar, även om det är mycket kända tongångar är det ändå högst personlig musik.”


Rosemari Södergren, Kulturbloggen

2013-08-21

”(…)att hon behärskar det amerikanska arvet och inte sitter fast i den svenska folkmyllan utan har förmågan att blanda de båda världarna. Hon har en stark, men känslig röst och hennes mandolin-, piano- och keyboardspel får stor draghjälp av dobros, fioler och mest ballt; Clas Yngströms distade wahwahorgasm till outrosolo i ”Har du lämnat allt? Dessutom håller Foxdals nakna, öppna texter samma klass som Sofia Karlssons och om Falubördiga Foxdal turnerar järnet med det här har hon definitivt möjligheten att också fånga in en stor fanskara.”


Erik Süss, Arbetarbladet