Hoppa till innehåll

Blueshistorien

En resa genom blueshistorien!
Skolföreställning för högstadiet, med Malin Foxdal & Emil Ernebro

En musikalisk resa genom 1900-talet; om bluesen och jazzens födelse, om när den kom till Sverige och hur den ligger till grund för dagens pop- och rockmusik. I ett interaktivt samspel med eleverna gör de musikhistorien levande genom artister som Robert Johnson, Aretha Franklin, Monica Zetterlund och ger exempel på funk, soul, RnB och hip hop. Eleverna får prova på att sjunga med och klappa rytmer och får en inblick i människors levnadsvillkor under början av 1900-talet.

Konserten riktar sig till högstadiet, är 30 minuter lång och spelas akustiskt, i klassrum / musiksal (för en – två klasser i taget). Upp till 4 föreställningar /dag kan bokas.

För mer info & bokning mejla: info@malinfoxdal.com

Emil Ernebro är utbildad vid Musicians Institute i Los Angeles. Han har prisats med ett flertal priser och stipendier. Emil har medverkat på polarprisgalan i Stockholm, Allsång på Skansen och ett flertal andra TV-sammanhang. Emil har uppträtt och/eller spelat in tillsammans med bl.a: Georg “Jojje” Wadenius, Sven-Bertil Taube, Thomas Andersson Wij, Helen Sjöholm, Janne Schaffer, Eric Bibb och världsgitarristen Tommy Emmanuel. 

Malin Foxdal är utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm. En gränslös sångerska, med maximalt sceniskt uttryck. Personlig och inlevelsefull, med allt från folkmusik och visor till konstmusik och berättarteater på repertoaren har hon trollbundit publik i hela landet såväl som Europa, USA och Asien.Hon har genom åren samarbetat med bl a Peter Carlsson & Blå Grodorna, Lena Willemark, Bengan Janson och Kalle Moraeus. Oavsett vilken scen hon står på är det berättande uttrycket och närvaron i fokus.